Aanbieders

Aanbieders


Basketbalvereniging de Oaters

Basketbalvereniging de Oaters zoekt jou! Want zij kunnen altijd nieuwe leden gebruiken! Dus: heb je zin om lekker te basketballen en lijkt het je leuk eens mee te trainen? Kom dan gewoon langs tijdens de trainingstijden. Voor de trainingstijden bezoek de website www.oaters.nl.

 
ClubExtra

Club Extra is dè sportvereniging voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Door middel van leuke activiteiten krijgen kinderen meer plezier in sport en bewegen, waardoor ze meer zelfvertrouwen opdoen en achterstanden kunnen wegwerken. Sport en bewegen zou een lust moeten zijn voor elk kind, maar voor sommige kinderen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn kinderen die door beperkte motorische vaardigheden niet met de les van school meekunnen, niet graag met vriendjes buiten spelen en afhaken bij de sportvereniging, omdat ze het niveau niet bij kunnen benen. Niet alleen het houterige bewegen is een kenmerk van kinderen die in aanmerking komen voor Club Extra. Vaak is dit gecombineerd met hoogtevrees, faalangst, ADHD of het onvermogen tot samenspelen. Zij kunnen een motorisch steuntje in de rug gebruiken.

Voor genoemde kinderen uit het reguliere onderwijs is Club Extra in het leven geroepen. Zij worden onder professionele begeleiding bijgeschoold op een achttal bewegingsthema’s; balanceren, springen, zwaaien, mikken en jongleren, tikspelen, doelspelen, bewegen op muziek en stoeispelen. Deze lessen zijn zeer effectief doordat de groepen klein zijn en de kinderen op hun eigen niveau aan sport- en spelactiviteiten deel kunnen nemen.  Iets voor uw dochter of zoon? Schroom niet en informeer! Info: Melis v/d Meer (0513-414593)


Ling Fluent
Learn up to eight foreign languages!
https://phytonutrition-sante.com/it/ling-fluent-opinione/

 
Museum Joure

Museum Joure is een bedrijvig museum. Werkplaatsen met producten van een klokkenmaker, kopergieter, koperslager, goud- zilversmid, bakker en drukker zijn onderdeel van het industrieel / ambachtelijk complex uit eind 19de eeuw. Eens was koffiebrander Douwe Egberts er gevestigd. In deze eerste fabriek van DE is de koffie-, thee- en tabakscollectie te zien. Verder is er een natuurafdeling en er zijn doorlopend exposities van hedendaagse kunst te bewonderen. Museum Joure beschikt over een prachtige tuin met authentieke kades welke de tien gebouwen omringen.

 

It Toanhûs

It ToanhusIt Toanhûs geeft lessen en cursussen op het gebied van muziek, beeldende vakken, dans en theater. Volg je muziek- of zangles dan zijn er ook diverse mogelijkheden om samen muziek te maken. Zo kan je terecht bij de bigband, het strijkensemble, de diverse koren en niet te vergeten de popbands. Ook kunnen leerlingen in een duo of trio spelen. In het atelier waar de beeldende cursussen worden gegeven krijg je les van ervaren en academisch geschoolde docenten. Je krijgt ideeën aangereikt om een prachtig schilderij te maken. Ook kan je werken met verschillende materialen. Liever bewegen? Bij ons heb je de keuze uit klassiek ballet, streetdance , jazzdance en show en musical dance. De theaterpoot van It Toanhûs is volop in beweging. Vorig jaar bracht de productieklas de muziektheaterproductie “Lang en Gelukkig”. Dit jaar staat het theaterstuk  “Snorro de gemaskerde held “op het programma. Vanaf 8 jaar kunnen de kinderen hun eerste podiumervaring opdoen en ontdekken hoe het is om in de huid van een ander te kruipen, of te ontdekken dat toneelspelen heel leuk is.

It Toanhûs is ook actief op de basisscholen en het voortgezet onderwijs. Naast de regulier projecten op de basisscholen zoals dans in groep3, muziek in groep 4, tekenen/schilderen in groep 5 en theater in groep 6, worden er geregeld projecten op maat afgenomen. Bijna alles is mogelijk.

Wil je meer weten over ons aanbod kijk dan op onze website: www.toanhus.nl

 

Bibliotheken Mar en Fean

Lezen is belangrijk en leuk! De Stichting Bibliotheken Mar en Fean bestaat sinds 1 januari 2014 en heeft als werkgebied de gemeenten De Friese Meren, Heerenveen, Littenseradiel en Súdwest-Fryslân. Gemeente De Friese Meren beschikt over drie grotere bibliotheekvestigingen in Joure, Lemmer en Balk. Daarnaast beschikken veel scholen over een eigen schoolbibliotheek.

Het is belangrijk dat de jeugd altijd en overal kan lezen, met veel plezier blijft lezen en geïnspireerd raakt door te lezen en elkaar te ontmoeten. Daarom organiseren wij activiteiten in de bibliotheek en op school. Kijk op onze website,  http://www.bibliothekenmarenfean.nl/ voor een actueel overzicht van onze activiteiten! 

Zien we je binnenkort?


Miks welzijn

Wat Miks welzijn betreft staat niemand alleen. Daarom spannen de medewerkers van Miks zich dagelijks in voor het welzijn van alle inwoners van de gemeente De Friese Meren. De deur staat open voor iedereen: Als u hulp of advies wilt,  zich zorgen maakt over een ander, maar ook als u zich voor de samenleving in wilt zetten door middel van buurtwerk of vrijwilligerswerk. Zo bevorderen wij met elkaar een leefbare samenleving.